Zwangerschap & Fysio

Een zwangerschap wordt door vele vrouwen gezien als een bijzondere maar intensieve periode. Je lichaam verandert en alle bijbehorende pijntjes en emoties zijn nieuw. Ik bied twee zwangerschapsbegeleidingen aan, welke beide als doel hebben om u zowel vóór als na de bevalling lichamelijk en emotioneel te helpen.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

haptonomische-zwangerschapsbegeleidingHaptonomie gaat over affectiviteit, dus over het voelen en het gevoelsleven. En over hoe sta je in contact met jezelf, je omgeving en de ander in die omgeving.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is gericht op het verdiepen van dit gevoelscontact. De begeleiding is een individuele begeleiding per ouderpaar. Tijdens de begeleiding kunnen de ouders ontdekken dat ze al vóór de geboorte met hun kind contact kunnen maken. Vanaf ongeveer de twintigste week van de zwangerschap zijn de eerste bewegingen van het kind voelbaar. De ouders leren op een tedere wijze contact te maken met hun kind. Deze gaat hierop reageren. Hierdoor ontstaat er een samenspel tussen ouders en kindje. Door die groeiende gevoelsband zal het kind eerder voelen dat hij welkom is zoals hij is.

Deze begeleiding is er ook op gericht dat de moeder leert hoe zij adequaat kan omgaan met weeën en pijn. Hierdoor blijft de moederschoot ruimer en zachter en is er meer ruimte voor het kind om zijn geboorteweg te gaan. Na de geboorte verdiept deze gevoelsband zich tussen de ouders en kind door de manier waarop de ouders met hun kind omgaan. De wijze waarop de ouders het kind dragen en verzorgen, is medebepalend voor zijn welzijn en gedrag. Dit gevoelscontact maakt dat hun kind met meer zelfvertrouwen het leven aangaat.

De vader leert ook hoe hij zijn vrouw tijdens de zwangerschap en geboorte kan bijstaan. In het contact met de vader ervaart het kind dat er buiten zijn moeder nóg een wereld bestaat. De binding met de moeder wordt hierdoor wat vrijer.

De begeleiding wordt aangevuld met belangrijke kennis uit de NVFB-ZwangerFit®. Dit duurt ongeveer een kwartier en wordt aan het begin of het einde van een sessie gegeven.

Een behandeling Haptonomische zwangerschapsbegeleiding duurt 45 minuten.

Fysiotherapie

FysiotherapieFysiotherapie is een behandelmethode voor mensen die klachten hebben bij een beweging. Die klachten kunnen ontstaan zijn door het werk, sport, ziekte, door ouderdom of een ongeval.

De behandeling bestaat uit oefentherapie, diverse massagevormen, uitleg en/of advies. U krijgt begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Tijdens de eerste afspraak doe ik een zorgvuldig onderzoek naar aanleiding van uw klachten. Daarna stel ik een behandelplan op in overleg met u. In bijzondere gevallen geef ik fysiotherapie bij de cliënt thuis en een enkele keer in het zwembad.

Een behandeling duurt circa een half uur. Voor fysiotherapie is een verwijzing van uw huisarts of specialist niet noodzakelijk. Het is belangrijk om te controleren hoeveel behandelingen fysiotherapie u vanuit uw aanvullende verzekering vergoed krijgt.

Voor meer informatie:
www.kngf.nl
www.30minutenbewegen.nl