Flexchair training

FlexchairDe Flexchair® is een beweeglijke stoel. Als je erop zit, kun je alle bewegingen van je rug zittend oefenen. Ook als je hem gewoon als stoel gebruikt, train je ongemerkt je rug- en buikspieren.

Dat voldoende bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Ook met wandelen, fietsen en zwemmen train je je rug- en buikspieren. Je weet dan alleen nog niet of en welke rompspieren je daarbij teveel gebruikt of misschien te weinig. Mogelijk beweeg je vanuit een eenzijdige gewoontehouding.

Met de PARtest weet je dat wel. Deze test kun je op de Flexchair® in mijn praktijk doen. Hij geeft aan wat de sterke en zwakke punten van je rug zijn. Samen gaan we kijken welke manieren van bewegen het beste bij jou passen. Bijzonder is dat je kracht leert te ontwikkelen met minder energieverbruik en meer souplesse. Je krijgt daarna oefeningen mee om de dynamische stabiliteit van je rug te verbeteren. Veel mensen zijn verrast hoeveel minder last ze hierna van hun nek en rug hebben.

De oefeningen zijn boeiend en hebben iets speels. Het vraagt wel de discipline om ze ook daadwerkelijk te gaan doen. Mijn begeleiding is erop gericht dat de mensen die in mijn praktijk komen met lage rugklachten, in principe voor deze klachten niet meer terug hoeven te komen.
Het oefenen van deze dynamische stabiliteit pas ik ook toe bij mensen die komen voor bekkenfysiotherapie. Met name bij mensen die te gespannen bekkenbodemspieren hebben. Zij leren hiermee hoe je meer vanuit de ontspanning je lage rug en bekken kunt bewegen.
De Flexchair® is te huur voor € 25 per week en te koop voor € 1210 incl. Btw. Een waardevolle investering voor mensen die veel zittend werk doen. Maar ook zonder de stoel kun je thuis goed oefenen.

Voor meer informatie over de Flexchair als bureaustoel zie www.flexchair.nl
Voor meer informatie over de Flexchair RBT zie www.veldon.nl